ЩОРІЧНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ ІЯД

27 вересня – 1 жовтня 2021 р.

Оголошення

З метою підбиття підсумків наукової діяльності за рік в Інституті ядерних досліджень НАН України проводяться Щорічні наукові конференції. Конференцію буде проведено в режимі он-лайн відеоконференції з використанням програмного забезпечення Zoom. Як і на попередніх конференціях, будуть представлені основні напрямки роботи інституту, а саме:

  1. Теоретична ядерна фізика.
  2. Експериментальна ядерна фізика.
  3. Ядерна енергетика.
  4. Радіаційна фізика та реакторне матеріалознавство.
  5. Фізика плазми та керований термоядерний синтез.
  6. Радіоекологія та техногенно-екологічна безпека
  7. Радіобіологія.

Формат конференції передбачає проведення пленарних та секційних zoom-засідань. Пленарні доповіді мають являти собою огляд з актуальних питань фізики або містити нові яскраві результати. Секційні та стендові доповіді мають ґрунтуватися на результатах, отриманих протягом 2020 р. Тривалість пленарної доповіді – 30 хв., секційної – 15 хв.

Можлива участь у конференції фахівців з інших наукових закладів. Після конференції журі визначить кращі доповіді, зокрема, кращі доповіді молодих науковців.

Матеріали для участі у конференції слід надати в електронній та паперовій формах секретарям оргкомітету не пізніше 13 вересня 2021 р. Матеріали конференції будуть опубліковані на веб-сторінці конференції на сайті інституту. Надіслані матеріали, які не доповідалися, публікуватися не будуть.

 

Програмно-організаційний комітет конференції:

Липська А.І. – голова комітету

Тришин В.В. – заступник голови комітету

Секретар - Бурдо О.О.   

Секція ядерної фізики, фізики елементарних частинок і високих енергій:

Теоретична ядерна фізика: Давидовський В.В.,

Секретар - Омельченко С.О.   

Експериментальна  ядерна фізика:  Понкратенко О.А.,

Секретар - Рамазанов Д.М. 

Секція фізики плазми та керованого термоядерного синтезу: Колесниченко Я.І. 

Секретар – Бурдо О.С. 

Секція ядерної енергетики: Павлович В.М.,

Секретар - Пугач О.М. 

Cекція радіаційної фізики та реакторного матеріалознавства: Литовченко П.Г.

Секретар - Малий Є.В. 

Секція з ядерної, радіаційної та техногенно-екологічної безпеки:

Радіоекологія та техногенно-екологічна безпека: Павленко І.О.,

Секретар - Прокопюк Г. А. 

Радіобіологія: Бездробна Л.К.,

Секретар - Ганжа О.Б.         

Григоренко О.Д. - видання тез                              

Михайловський В.В. (розробка веб-сторінки конференції).

Яковенко Ю.В. – технічне забезпечення конференції в оn-line режимі.

Для участі у конференції слід подати матеріали наукових доповідей обсягом 2 сторінки в електронній та паперовій формах секретарям оргкомітету конференції не пізніше 13 вересня 2021 р.

 

Матеріали для участі  слід надсилати/подавати :

з експериментальної ядерної фізики – Рамазанову Дмитру  (e-mail: dramazanov@kinr.kiev.ua, к. 439, 403), тел. +38 093 534 95 76.

з теоретичної ядерної фізики – Омельченко Сергію Олександровичу (e-mail: omelchenkosa@kinr.kiev.ua, к. 306 тел. 525-51-01 або +38 067 465 70 33),

з фізики плазми та КТС – Бурдо Олегу Семеновичу (e-mail: plasma-kinr@ukr.net, к. 232, тел. (097)-213-14-89),

з ядерної енергетики  – Пугачу Олександру Михайловичу (e-mail: apugach@kinr.kiev.ua, к. 311, тел. 525-39-18),

з радіаційної фізики та реакторного матеріалознавства – Малому Євгену Вікторовичу
(e-mail: evgen.malyj@gmail.com, к. 202, тел. 0636771724),

з радіобіології - Ганжі Олені Борисівні (e-mail: rad-eco-bio@ukr.net, к. 304, тел. 525-42-70).

з радіоекології та техногенно-екологічної безпеки – Прокопюк Ганні Анатоліївні (e-mail: Prokopuk@nas.gov.ua) к. 317, тел.093-19-52-735.

Розклад засідань конференції і тези доповідей будуть доступні на сайті інституту. За результатами конференції буде сформовано збірник матеріалів конференції, що буде виданий в електронному вигляді та викладений на сайті інституту.

 

ДОДАТОК

Вимоги щодо оформлення матеріалів конференції

Подається один примірник матеріалів українською мовою або англійською, підписаний на реєстраційній сторінці усіма авторами, у форматі Microsoft Word (зразок додається нижче). На реєстраційній сторінці має бути рекомендація завідувача відділу заслухати дану доповідь на пленарному чи секційному засіданні (ця вимога не стосується учасників конференції з інших установ).

На реєстраційній сторінці (третя або п’ята сторінка матеріалів) малими нежирними літерами подаються назва роботи, прізвища та ініціали авторів, а також назви установ українською мовою та англійською мовою [англійською - для внесення інформації до Міжнародної системи ядерної інформації МАГАТЕ (INIS), українською – для формування програми конференції]. Крім того, подається назва установи (установ), в якій (в яких) працюють автори (у загальновживаному скороченні), секція конференції, до якої відноситься робота, бажаний час для доповіді а також прізвище, ім’я та по-батькові доповідача.

Для приготування матеріалів можна скористатися доступними на сайті зразками.

Формат електронної версії матеріалів:

§01. Формат паперу – А4.

§02. Поля: верхнє – 20 мм, нижнє – 25 мм, праве – 20 мм, ліве – 20 мм.

§03. Шрифт: Times New Roman, 11 пт, інтервал між рядками – одинарний.

§04. Абзацний відступ: 0,5 см.

Рисунки та фотографії повинні мати чітке (чорно-біле або кольорове) зображення. Усі фізичні величини слід подавати в одиницях системи СІ, а усі надписи та назви одиниць на рисунках та у таблицях слід подавати основною мовою матеріалів. Розмір надписів на рисунках має бути близьким до розміру основного тексту. Скорочення слів у тексті, таблицях та на рисунках не допускаються.

§05. Написання формул – звичайне, розташування – центроване. Номер формули – справа у круглих дужках. Для запису формул слід використовувати редактор рівнянь (MathType).

§06. Назва матеріалів: розмір шрифту – 11 пт, написання – великими літерами, жирне, розташування – центроване. У кінці заголовків крапка не ставиться. Заголовки відділяються від прізвищ авторів знизу одним пустим рядком.

§07. Автори (ініціали, прізвища): розмір шрифту – 11 пт, написання – жирне, розташування – центроване. Прізвище доповідача підкреслити. Прізвища авторів відділяються від назв організацій знизу одним пустим рядком.

§08. Назви організацій: розмір шрифту – 11 пт, написання – курсивне, розташування – центроване. Назви організацій відділяються від тексту матеріалів знизу одним пустим рядком.

§09. Список літератури: розмір шрифту – 11 пт, написання – звичайне, розташування – по ширині. Список літератури відділяється від тексту матеріалів зверху одним пустим рядком.

Зразки матеріалів можна знайти на сайті інституту http://www.kinr.kiev.ua/

Електронну копію матеріалів слід надсилати електронною поштою.

§10. Імена doc-файлів (не rtf і не docx), які надсилатимуться, повинні починатися з префіксів

‘NT_’ – теоретична ядерна фізика,

‘NE_’ – експериментальна ядерна фізика,

‘E_’ – ядерна енергетика,

‘R_’ – радіаційна фізика та реакторне матеріалознавство,

‘P_’ – фізика плазми та керований термоядерний синтез,

‘RE_’ – радіоекологія

‘RB_’ – радіобіологія

а далі –

§11. прізвище першого автора кирилицею. Наприклад: ‘NT_давидовська.doc’, ‘NE_поворозник.doc’, ‘A_пугач.doc’, ‘R_бурдо.doc’, ‘P_бурдо_ос.doc’, ‘RB_тарасенко.doc’, ‘RE_петренко.doc’. Якщо перший автор представляє кілька матеріалів, додайте до імені прізвище другого автора, а якщо і це не допоможе, то третього.

 

 

Зразки оформлення тез

Краще за все - відредагувати один зі зразків відповідно до тез вашої доповіді.

 

Для тез, що подаються українською мовою:

Zrazok_1.doc

  
Для тез, що подаються англійською мовою:

Template_1.doc

  

Більше прикладів тез можна побачити в збірниках тез доповідей конференцій минулих років: 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015.